ENZIMES BÉLDAGANATSZŰRÉS

A ScheBo Tumor M2- PK enzimes béldaganatszűrő székletteszt vizsgálat elvi alapja az, hogy a daganatos sejtek anyagcseréjekor nagy mennyiségben termelődik egy tumor M2-PK nevű enzim. Ezt az enzimet a daganat bocsátja ki magából, és az kiürül a széklettel. A laboratóriumban a székletből egy immunológiai eljárással ezt az enzimet mutatjuk ki és számszerűen meghatározzuk annak szintjét.

Az enzimes béldaganatszűrés érzékenysége és fajlagossága kiváló. 100 daganatos betegből átlagosan 85 személy tesztje bizonyul pozitívnak. A béldaganatok lassú kialakulása miatt érdemes az enzimes béldaganatszűrést évente megismételni. Az ismételt vizsgálatokkal a biztonság egyre növelhető.

A székletminta postázását követően (annak labordiagnosztikai vizsgálata után) leletet (konkrét enzimszint-meghatározás) és leletértékelő tájékoztatást is kap három héten belül a páciens. Pozitív esetben orvosi tájékoztatót is mellékelünk.

A forgalmazónál történő megrendelés esetén az ügyfél utánvételes postai küldeményként kapja meg az egységcsomagot, amelynek a díját a küldemény átvételekor kell kiegyenlíteni. (Orvosi rendelők, üzletek, gyógyszertárak, szűrési kampányok számára külön szerződés alapján történik az értékesítés.)

A megrendelő csomag tartalma

A székletminta és az aláírt megrendelő lap a mellékelt válaszborítékban postai úton jut el az ANTSZ engedéllyel működő laboratóriumba. Az egész folyamat során a forgalmazó az adatvédelmi szabályok betartásával jár el.

Mintavétel időpontja

A széklet laboratóriumi vizsgálatának a mintavételt követő 48 órán belül meg kell történnie. Ennek ellenőrzése céljából kérjük, hogy az egységcsomagban található Tájékoztató c. lap tetejére, a kijelölt sorba szíveskedjen beírni a mintavétel pontos időpontját. A postai szállítás 1 napot vesz igénybe, ezért kérjük, hogy a mintavételt követően mihamarabb adja postára a válaszküldeményt. Ehhez elsőbbségi küldeményként megcímzett válaszborítékot mellékeltünk Önnek. A postai díjat a forgalmazó fizeti. Ügyeljen rá, hogy pénteki, szombati, vasárnapi napokon, valamint bármilyen munkaszüneti napot közvetlenül megelőző napon mintát ne vegyen, és ne postázzon! Mintavételre és postázásra maradnak tehát a hétfőtől csütörtökig terjedő munkanapok. Kisebb postahivatalokban előfordulhat, hogy az elsőbbségi küldeményeket délután már nem továbbítják. Ezért a biztonság kedvéért ezt érdeklődje meg, vagy délelőtt adja postára a küldeményt! Ha nem áll módjában a mintavételt követően azonnal feladni a válaszlevelet, akkor addig helyezze a mintát hűtőszekrénybe.

Mikor nem végezhető el az Enzimes béldagantszűrés?

Hasmenéses széklet nem alkalmas vizsgálatra. A belek gyulladásos betegségei, például colitis ulcerosa, Crohn betegség vagy bármilyen más hasmenéses betegség esetén a teszt pozitív eredményt adhat. Tehát ilyen betegségek fennállása esetén elvégzését nem ajánljuk, mert felesleges. Az étrend, a széklet esetleges vér tartalma nem befolyásolja a mérés eredményét.

Teendők pozitív lelet esetén

Ebben az esetben jelentős esélye van annak, hogy a vizsgált személyben jóindulatú, vagy - kisebb valószínűséggel - rosszindulatú béldaganat van jelen. A jóindulatú daganatokat (polipokat) is diagnosztizálni kell, mert legtöbbször ezek válnak évek alatt rákos daganattá. A pozitív lelettel mindenképpen szükséges a háziorvost, kezelőorvost felkeresni. Ebben az esetben vastagbéltükrözés vizsgálat szükséges.

Orvosi rendeléseken akár a ScheBo Tumor M2-PK gyorsteszt (15 percen belüli eredmény) elvégzésére is van mód előzetesen egyeztetve. E tesztekről részletesebben a megfelelő teszteknél olvashat.

Kiknek ajánlott a ScheBo M2-PK enzimes béldaganatszűrés?

A béldaganat mindenkit egyaránt veszélyeztet. Olyan betegségről van szó, amely nagyon lassan alakul ki, és tünetei csak nagyon előrehaladott állapotban jelentkeznek. Intő jelek, ha Ön

Különösen ajánlott a teszt elvégzése

MINTA VÉTEL MENETE

Vegye ki a speciális széklettartályt a dobozából és a védőtasakból. A tartály végén lévő fület fordítsa el ütközésig.
Húzza ki széklettartályból a piros, középen lyukas dugón keresztül a mintavevő pálcát.
A középen lyukas piros dugó maradjon a csőben, ezt nem kell kivennie. A mintavevő pálcát egymás után négy helyre, 1-1 cm mélyre szúrja bele a székletbe úgy, hogy a pálca végén az apró rovátkák köze megteljen széklettel.
Ellenőrizze, hogy a pálca végén lévő rovátkák közét kitölti-e a széklet. A vizsgálathoz pontosan a rovátkák között maradó székletmennyiség kell. A székletbe csak a pálcát kell beleszúrni, nem kell a csőbe székletet tenni!

A mintavevő pálcát a közepén lyukas piros dugón keresztül dugja vissza a tartályba, és a lezáráshoz fordítsa el a nyitási iránnyal ellentétesen ütközésig. Helyezze vissza a csövet a védőtasakba, majd azzal együtt a papírtokba.

Hasmenéses széklet nem alkalmas vizsgálatra! A belek gyulladásos betegségei, például colitis ulcerosa, Crohn betegség vagy bármilyen más hasmenéses betegség esetén a teszt pozitív eredményt adhat. Tehát ilyen betegségek fennállása esetén elvégzését nem ajánljuk, mert felesleges. Az étrend, a széklet esetleges vér tartalma nem befolyásolja a mérés eredményét.

HOGYAN KAPJA MEG A LELETET?

A ScheBo® Tumor M2-PK™ székletteszt eredménye körülbelül három hét alatt érkezik meg, és számszerű eredményt ad.
A ScheBo® Tumor M2-PK™ gyorsteszt és ScheBo® Tumor M2-PK™ 2:1 teszt eredménye, amennyiben laborba küldi meg a mintát körülbel ül egy hét alatt érkezik meg (számszerű eredményt nem ad, csak az M2-PK izoenzim jelenlététA leletet részletes magyarázattal postai úton kapja meg a labortól.

Jelenleg az alábbi egészségpénztáraknál számolható el a teszt ára:

Rólunk

Mai rohanó világunkban egyre inkább vágyunk egy olyan helyre, ahol a hétköznapok problémái és negatív hatásai nem érhetnek el minket. Egy helyre, ahol figyelnek ránk, ahol minden tekintetben fontosak vagyunk!

A Borostyán Gyógyközpont céljául tűzte ki, hogy az Ön igényeit maximálisan kielégítse, legyen akár a gyógyközpontba betérő vásárló, vagy a magánrendelések egyikére érkező páciens. Szakértő kollégáink és a szakmailag is elismert orvosok segítségére, tudására bátran támaszkodhat. Mi segíthetünk Önnek, hogy hétköznapjai kiegyensúlyozottabbak, felszabadultabbak, vidámabbak legyenek. Hiszen tudjuk, hogy legfontosabb kincsünk az egészségünk.

Térjen be hozzánk, hogy segíthessünk!

Elérhetőségeink, információk

  • Cím: 7632 Pécs, Keszüi út 76.
  • Gyógyközpont tartás: Hétfő, Szerda: 9 - 18.30, Kedd, Csütörtök, Péntek: 9 - 17
  • Manó cipö nyitvatartás: Hétfő, Szerda: 9 - 18.30, Kedd, Csütörtök, Péntek: 9 - 17, Szombat: 9.30 - 11.30
  • Fitness Stúdió nyitvatartás: Hétfő - Péntek: 8 - 20 (Bejelentkezés szükséges)
  • Gyógyközpont: +36-72-526-526
  • E-mail: info@borostyan.eu

FIGYELEM! Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!
Az oldalon feltüntetett áraink Forintban(HUF) értendőek és az ÁFÁ-t(27%) tartalmazzák! Az árváltoztatás jogát fenntartjuk!

fb